vr. sep 30th, 2022
Leuke uitjes Zuid Holland

Vandaag viert Zuid-Holland haar 15-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan organiseert de stad jaarlijks een groot aantal evenementen, waaronder de Fleur-de-lis ceremonie die in maart wordt gehouden, de stadspoorten en spectaculair vuurwerk. Fleur de lis is een laan van lampen die de hele nacht voor de ceremonie wordt aangestoken en vervolgens overgaat in de straten waar het feest wordt gevierd. De verlichting van de straten is een coulissenloze optocht van duizenden Hollandse lampen.

Zuid-Holland is historisch gezien belangrijk. De vroegste herinnering is dat hier een kasteel stond dat werd bezet door het Romeinse garnizoen. Later diende de stad als een vlakte van baronnen. De meest overvloedige periode van de geschiedenis is de Industriële Revolutie, de wegenbouw en de Kardinaals auto’s gebeurden allemaal in deze periode.

Nu overal in de stad fietspaden worden aangelegd, is het essentieel om er op uit te trekken en te genieten van het voedzame landschap. De statige huizen in de hele buurt zijn perfect om te verkennen omdat veel van de huizen ingrijpend zijn gerenoveerd, zowel voor de isolatie als voor het genot.

De fietsroute fietsen

Zuid-Holland is een diverse stad, wees niet verbaasd als u op de fiets komt. Waarom niet? Er zijn zoveel manieren om deze unieke stad te verkennen. De fiets is een manier om de stad te verkennen en uit de auto te komen. Bovendien is fietsen een voordelige manier om dit te doen. Fietsen is een leuke manier om de stad te verkennen, alleen, met uw gezin, of misschien wilt u wel uw fietsgroep meenemen.

s Ochtends kunt u genieten van een rustige fietstocht in het uitstekende zonlicht van de stad. In het stadspark Zuid-Holland is een speciaal fietspad aangelegd dat u de dag na uw rit kunt gebruiken. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u gedurende de dag op verschillende locaties dezelfde fiets heeft staan. Zuid-Holland heeft ook een fietsschool, dus als u wilt leren fietsen, kunnen ze u hier les geven.

Zuid-Holland heeft een zeer stabiele regering, hoewel de politieke partijen de stemmen verdelen. En dus moet de stabiele overheid ingrijpen en het heft in handen nemen. Zo heeft de gemeente in 2007 miljoenen kronen geïnvesteerd om het hele rioolsysteem in de stad te moderniseren. Dit jaar wordt er weer een groot bedrag uitgegeven. De kwaliteit van het water in de stad is dus verbeterd, maar het probleem is dat de rioolwaterzuiveringsinstallatie nog niet optimaal werkt.

Ons afval gaat daar ook heen. Hoewel, Zuid-Holland slaagt erin om hun afval op een redelijk niveau te houden, door de grote vuilnisbelten, zoals het Aakenkanaal, volledig te bedekken. Maar vanwege de beperkte ruimte heeft Zuid-Holland maar zoveel ruimte voor hoeveel afval en dus kan Zuid-Holland niet minder dan vriendelijk zijn voor zijn omgeving.

s Avonds biedt Zuid-Holland live podiumvoorstellingen. Het Ondergronds Theater Eindhoek presenteert al sinds 1904 vernieuwende, ontroerende voorstellingen. Met haar Near East Flame Manager is het in staat een waardige voorstelling te presenteren.

Lees meer:
Dagje uit Utrecht
Uitjes Brabant 2 personen